יהושע גריפית, מהאומנים הוותיקים ופורצי הדרך בישראל, מציג ב-סלון משותף לאמנות סדרה של עבודות "קאט-אאוט" שיצר לאורך שלושים השנים האחרונות. התערוכה תחקור את העבודות ביחס למושג "עיבוי צורה", עיבוי, כפי שתיאר זאת פרויד, הוא תהליך שבו אלמנטים מגוונים בתוך הנפש מתחברים ויוצרים תמונה, חלום או מחשבה דחוסים.
תערוכת היחיד של חנה בן אליעזר קרטיס היא שיר הלל לאמנות הקולאז'. זהו סגנון אמנותי שחולל מהפכה באמנות המודרנית כחלק מתנועת הקוביזם של המאה העשרים. היו אלה פיקאסו ובראק שהטביעו לראשונה את הביטוי קולאז' הנגזר מהפועל הצרפתי קולר (coller), שמשמעותו להדביק. פיקאסו ובראק איתגרו לראשונה את התפיסה שאמנות צריכה להיווצר מאפס ומשימוש בחומרים אמנותיים מסורתיים, והחלו לשלב ביצירות פורצות דרך גזרי עיתונים, גזרי פרטיטורות, גזרי בדים וחפצים יומיומיים כעטיפות סיגריות וכרטיסי משחק.
ב11/1 בשעה 19:00 תפתח בגלריה אחד העם 9 תערוכתן המשותפת של נטלי אילון ויפעת זיו ״רטט בעלי הכותרת״. התערוכה מסכמת את שהותן של אילון וזיו בתכנית שהות הקיץ של בית הספר לאמנות של סמינר הקיבוצים, באוצרותו של יאיר ברק.
אמני גלריית יוצרים מארחים אמנים נוספים בגלריית יד לבנים, (רעננה) "לפאר את הבית" תערוכת אמנות ישראלית מקורית ציור – פיסול – צילום תערוכת "לפאר את הבית" מזמינה את כל המשפחה לחוויה של אמנות מקורית, רבת רעיונות, סגנונות, צבעים וטכניקות שונות. בתערוכה משולבות עבודות של למעלה מעשרים אמנים שונים אשר יוצרות תערוכה מעניינת ומגוונת
תערוכה זו היא תולדה של שילוש נשי: סופרת, צלמת, אוצרת – אחוות נשים המכירה במכאובי הפגיעה המינית המדוברים והמושתקים, אלו הנוכחים בעוצמת הרגע המבעית, ואלו המתמשכים בחשכת האין קץ. טראומה שהיא כאבן ריחיים, שאינה מתאדה עם הרוח. אולם חשיפת הסוד, מעגל השיח, תהליך הריפוי וקלישאת הזמן, אכן מאפשרים את איחוי החלקים בתנועתם אל האור. והנה בתצלום 'לבבות' מתוך פעימות הלבבות השבורים צומחים ועולים שורשי זהב לבריאת לב שלם חדש, מוזהב.
תערוכת ה"לחם" בבית האמנים בכפר סבא, באוצרותה של רונית סנפיר, מציגה 43 אומניות ואומנים הפועלים בסוגי מדיה שונים – ציור, פיסול, צילום, רקמה, מייצבים ווידאו ארט. כל יצירה מבטאת בדרכה את מהות הלחם כסמל רב עוצמה: כמזון בסיסי החיוני לקיומנו, אך גם כמקור לתשוקה, נחמה והשראה עמוקה.
בוקובזה עוסק כבר יותר משני עשורים בחקירה של שאלות זהות תרבותית ופוליטית, תוך בחינה ביקורתית של קונבנציות חשיבה והרהור על מוסכמות. הוא פיתח שפה אסטטית מובחנת ומובהקת, בה הוא משתמש בציור, רישום, פיסול, אנימציה, אובייקטים ומייצבים בחלל.
בתערוכתה החדשה של האמנית שרון גרשמן המוצגת בימים אלו במגדלי נאמן בתל אביב , אנו נחשפים לשתי סדרות : הסדרה האבסטרקטית של קומפוזיציות סוערות וחופשיות, והסדרה השניה : קולאז'ים דיגיטליים על אלומיניום.
עמותת קהילת שבט נובה בשיתוף בית חיל האוויר ועיריית הרצליה מזמינות את הציבור ל- WE ARE NOVA תערוכה ייחודית המציגה את יצירותיהם של שורדי ושורדות קהילת נובה, בני משפחותיהם ומשפחות שכולות. בין המציגות - האמנית ציפי אהל, שנכדה, אלון אהל שהיה בנובה ונחטף מהמיגונית ברעים וכעת חטוף בעזה.
אורלי היא אמנית ויזמית חברתית אשר חזרה לישראל בתקופת הקורונה לאחר שחייתה כ-16 שנים בהודו - והיא כאן כדי להישאר. בתערוכה זו היא משלבת באמנותה העצמה נשית, תוך העלאת המודעות לבעיות סביבתיות וחברתיות. יצירתה עמלנית ומשלבת חומרי מחזור, מקוריות ויצירתיות מתפרצת. עבודותיה מעוררות עניין וסקרנות והיא מתכתבת עם אמנות ברת קיימא.
מוטיב ה-Road Trip הוא חלק מהותי מהתרבות האמריקאית, המסמל חירות, ניידות וחיפוש, ושורשיו נטועים במבנה הגיאוגרפי של ארצות הברית ובדרכים המסועפות שלה. הרוד-טריפ משתקף גם באמנות: בספרות, בקולנוע ובציור, ולעיתים מזוהה עם רוח חתרנית. לעומת זאת, בישראל קשה למצוא חוויית רוד-טריפ דומה, בשל ממדיה הקטנים והצפיפות. ערן רובינפלד, צייר ומעצב גרפי, משקף במסעותיו החוזרים בין רמת גן לקיבוץ דגניה ב' את המרחב הישראלי, על נופיו המוכרים – אור השמש, הצבעים העזים, שדרות הברושים. סדרת ציוריו מציגה את המסע הישראלי המקומי.
בתערוכה הנוכחית, "פני תהום", מוצגים רישומי פחם על פני צילומים של מים ושמים. סדרת עבודות המעלות אסוציאציות של מציאות אפוקליפטית, מים ושמים ללא סימן של יבשה או זכר של תרבות אנושית. תחילת היצירה של העבודות בסדרה "פני תהום" הייתה בצלה של מגפת הקורונה, מלחמת אוקראינה ומשבר האקלים, בתקופה שעוררה חרדות קיומיות ופחדים משואה גרעינית והן נותנות ביטוי לאימה קיומית. והמשך העבודה על סדרה זאת לאחרונה, מתחילת המלחמה הנוכחית בה חווינו התמוטטות של סיפור חיינו ואתה תחושה של שבריריות, פרוק וקריסה של המציאות.